حمیدرضا آذرنگ متولد سال 1351 بازیگر، نویسنده و کارگردان است. او جایزه بازیگری جشن خانه سینما را برای بازی در فیلم ملکه (۱۳۹۰) به دست آورد و برنده پنج جایزه از جشنواره تئاتر فجر در زمینههای متعددی چون نویسندگی و بازیگری شدهاست.
بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ: حمیدرضا آذرنگ متولد سال 1351 بازیگر، نویسنده و کارگردان است. او جایزه بازیگری جشن خانه سینما را برای بازی در فیلم ملکه (۱۳۹۰) به دست آورد و برنده پنج جایزه از جشنواره تئاتر فجر در زمینههای متعددی چون نویسندگی و بازیگری شدهاست؛ از جمله برای دو لیتر در دو لیتر صلح و خنکای ختم خاطره.
او نامزد سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه اقتباسی و بهترین فیلم اول از سی و نهمین جشنواره فیلم فجر برای فیلم روزی روزگاری آبادان (۱۳۹۹) بود و همچنین نامزد دریافت جایزههای دیگری در سایر جشنوارههای داخلی و خارجی تئاتری و سینمایی نیز بوده است. آذرنگ، عضو هیئت مدیره انجمن بازیگران خانه تئاتر، بودهاست.
بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ
آذرنگ دانشآموخته کارشناسی در رشته روانشناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن در سال ۱۳۷۶ است. او برنده جوایز متعدد سینمایی بودهاست که از این جمله میتوان به جایزه جشن خانهٔ سینما در سال ۱۳۹۳ به عنوان بهترین بازیگر نقش مکمل مرد برای بازی در فیلم ملکه اشاره کرد. او تا کنون برنده پنج جایزه از جشنواره تئاتر فجر در زمینههای نویسندگی و بازیگری شدهاست.
دو جایزه تئاتر فجر برای بازیگری را (برای بازی در نمایشهای خون رقصه ۱۳۹۰ و چهار حکایت از چندین حکایت رحمان ۱۳۸۳)، سه جایزه از تئاتر فجر برای بهترین نویسندگی (برای نگارش نمایشنامههای خنکای ختم خاطره ۱۳۸۸، دو لیتر در دو لیتر صلح ۱۳۹۰ و خیال روی خطوط موازی ۱۳۸۵) و لوح تقدیر را برای نگارش نمایشنامه ترن در سال ۱۳۹۱ از همین جشنواره، دریافت کردهاست.
نمایش روزی روزگاری آبادان نوشته و کارگردانی او هم در همین جشنواره (سال ۱۳۸۴) مورد تقدیر ویژه قرار گرفت. او در دورههای متوالی در جشنواره فجر در رشتههای مختلف نامزد دریافت جایزه شده.
او برای نگارش نمایشنامه مادر مانده در جشن اردیبهشت تئاتر ایران (۱۳۸۸) به عنوان نویسنده برتر انتخاب شد و در هفتمین جشن بازیگر تئاتر برای بازی در نمایشهای اهل قبور و خنکای ختم خاطره عنوان برترین بازیگر مرد تئاتر سال را از آن خود کرد.
حمیدرضا آذرنگ در برنامه خندوانه ۲۳ تیرماه ۱۳۹۵ گفت: «پدرم اهل گلپایگان است. مادرم هم اهل گلپایگان است. تهران به دنیا آمدم و یک سالم بوده که برای کار پدرم رفتیم خوزستان. اونجا بزرگ شدم توی سومار خدمت کردم، دانشگاهم رودهن بوده» وی در ادامه گفت: «به شدت معتقدم در جنوب شکل گرفتهام، من از یک سالگی تا هجده سالگی اندیمشک بودم»
ازدواج حمیدرضا آذرنگ و ساناز بیان
حمیدرضا آذرنگ پبا خانمی به نام ساناز بیان ازدواج کرده است. حاصل ازدواج آنها پسری به نام بامداد است. همسرش هم نویسنده و کارگردان تئاتر است. ساناز بیان همسر حمیدرضا آذرنگ متولد سال ۱۳۶۲،در تهران می باشد. ساناز بیان دارای مدرک کارشناسی ادبیات نمایشی از دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی است. او در سال ۱۳۷۲ در مسابقه جهانی نقاشی یونسکو و یونیسف با عنوان زلزله و آمادگی رتبهٔ برتر را کسب کرده است.
وی به نگارش داستانهای کوتاه نیز دست زده که در نشریاتی مانند کارنامه و هفت به چاپ رسیدهاند. تاکنون تئاتر های بسیاری را نویسندگی و کارگردانی کرده است. «سایه روشن»، «خواب سیاه»، «ترانههایی برای سایه »، «هُتِلیها» و… از کارهای تئاتر وی هستند.
فعالیت هنری
او فعالیت هنری را به صورت جدی و پس از دانشگاه از تئاتر شروع کرد. نخستین بار با نمایش طلخک بازی را در تئاتر شهر در سال 1378 و در سن 27 سالگی شروع کرد و توانست به موفقیت برسد. او در سال 1380 به جز بازیگری، مشغول نویسندگی و کارگردانی هم شد و در عرصه تئاتر به واسطه همین فعالیت هایش توانست بسیار موفق شود.
نخستین سریالی که حمیدرضا آذرنگ در آن ایفای نقش کرد، سریال ان سوی دریا در سال 1386 بود. نخستین فیلم او فیلم بیداری رویاها در سال 1388 بود. سریال مسیر زاینده رود در سال 1389 و سریال یلدا باعث شناخته تر شدن او شدند. بازی در سریال نمایش خانگی باعث شهرت بیشتر او شد.
حمیدرضا آذرنگ در سینما
دو طبقه روی پیلوت (1396)
تنگه ابوقریب(1396)
آبا جان (1395)
آذر (1395)
بیست و یک روز بعد (1395)
دعوتنامه (1395)
سمفونی تولد (1395)
قاتل اهلی (1395)
آبجی (1394)
گیتا (1394)
آااادت نمی کنیم (1394)
بلوک9 خروجی2 (1392)
آسمان زرد کم عمق (1391)
یک، دو، سه،… پنج (1391)
ملکه (1390)
در امتداد شهر (1389)
بیداری رؤیاها (1388)
نیمه گمشده (1378)
سریال های حمیدرضا آذرنگ
1397 روزهای بی قراری 2
1397 ن.خ (مجموعه تلویزیونی)
1397 تاریکی شب، روشنایی روز حجت قاسم زاده اصل
1395 قرعه
1394 جاده قدیم
1391 یلدا
1389 در مسیر زاینده رود
1387 خرده ستمگران
1386 آن سوی دریا این سوی خاک
شبکه نمایش خانگی:
1397نهنگ آبی
1394شهرزاد 1
1394دندون طلا
1392شاهگوش
منبع: گفتنی